povestea-continua

            La mulți ani, vouă! Povestea continuă și revin cu noi articole pe blog! Așadar, revin pregătită de noi experiențe pe care să le împărtășesc cu voi. După o pauză de câteva săptămâni am decis să deschid șirul de articole cu unul foarte interesant și încărcat de anunțuri și proiecte dragi mie. O să am multe surprise pentru voi, anul acesta!

         Mi-a prins bine această perioadă în care nu am scrip e blog, însă am dospit alte idei și am scris alte lucruri pe care o să le împărtășesc cu voi la momentul oportun.

De ce continuă povestea?

         Povestea continuă pentru că oamenii au încredere în ceea ce m-am gândit să organizez anul acesta și pentru că vreau să ajut elevii, studenții și oamenii care nu cred că pot ajunge să își urmeze visul prin pasiunea pe care o au, prin a face din pasiune ceea ce fac, prin a lăsa pasiunea să ducă educația dincolo de limite. Proiectul va prinde contur aici, pe blog. Voi construi un ghid de interviu, care va fi standard pentru toți cei intervievați. De la simpli oameni care au făcut ceea ce și-au dorit de mici, din pasiune la oameni care sunt recunoscuți în comunitatea din care provin. Părinți, antreprenori, profesori, fotografi, IT-iști, speakeri, directori, traineri, psihologi, scriitori, ingineri, jurnaliști, etc. Toți vor avea ceva în comun: pasiunea pentru a face ceea ce le place și de a reuși în acest sens. Proiectul se va numi: ”Pasiunea din tine, dă aripi educației” și nu se va opri la a staționa pe blog. Vom crea în curând și o pagină de facebook unde vom păstra legătura și vă vom ține la curent pe perioada desfășurării proiectului despre modul în care au decurs evenimentele, cum au fost cheltuiți banii și cum s-au simțit cei care ne-au fost alături!

         Povestea continuă pentru că în anul I de facultate am zis că vreau să scriu o carte simplă, despre viață, cu oameni și trăiri și cele 3 tentative au fost întrerupte. Așadar anul acesta o să termin și cartea jurnal care va purta numele de 26-27 și va fi publicată în 2018. Din modul în care scriu, cred că vor exista două părți pentru că sunt 365 de zile despre care trebuie să scriu, la care vor exista motto-uri, melodii și poze anexate. Prin urmare, unele fragmente deja au fost postate pe pagina mea de facebook.

Unde va continua povestea?

           Unii dintre cei intervievați în cadrul proiectului ”Pasiunea din tine, dă aripi educației”  vor fi invitați la câteva evenimente, care vor avea loc în mai multe orașe: Brașov, Buzău, Cluj (și lista rămâne deschisă) să împărtășească cu elevii, studenții, oamenii (doritori să descopere în ei cum pasiunea dă aripi educației), despre modul în care i-a ajutat pasiunea în a fi ceea ce sunt azi.

           26-27 va prelua locul paginii de facebook alocată unei cărți pe care am început în urmă cu ceva vreme și nu am finalizat-o. Pe această pagină vor fi făcute publice unele fragmente din carte și astfel pot vedea și reacția voastră.

Cine va ajuta ca povestea să continue?

         ”Pasiunea din tine, dă aripi educației”? o să fie proiectul meu de suflet împreună cu finalizarea cărții 26-27. El o să fie îndeplinit cu ajutorul tău, al tuturor celor care vor să contribuie. În acest moment există câțiva sponsori, însă urmează să mărim echipa de oameni care ne vor ajuta cu organizarea, prin sponsorizare sau donație cu orice sumă, pentru a realiza evenimentele. Fiecare eveniment va include un concurs, iar cei care unii dintre curajoși vor participa și vor primi premii. Poate că, în funcție de sponsori, unii vor primi o sumă lunară pentru a urma un curs pe care doresc să îl urmeze și nu au bani suficienți, poate primesc instrumente necesare pentru a-și exersa și îmbunătăți abilitățile. Putem ajuta sub multe forme, inclusiv prin consiliere educațională și vocațională. Ideea este că va exista un mic concurs la fiecare eveniment și vor fi premii.

         Banii pe care îi vom primi de la fiecare dintre dumnevoastră vor fi strânși în contul meu și eu, împreună cu echipa vă vom tine la curent despre suma de bani care se strange, de asemenea vom prezenta și un raport al cheltuielilor după fiecare eveniment, pentru a vedea fiecare dintre dumneavoastră cum au fost folosiți banii.

De ce ”Pasiunea din tine, dă aripi educației”?

       ”Pasiunea din tine, dă aripi educației” este un proiect pe care vreau să îl fac pentru a arăta elevilor, studenților, oamenilor că viața este mai mult decât educație formală. Vreau să încurajez tinerii să facă din pasiune, ceea ce fac și să își urmeze visul, să fie curioși să descopere ceea ce le place, să diminuez fenomenul de drop-out și să provoc persoanele să dorească să își cunoască abilitățile, aptitudinile, competențele și să le folosească pentru a reuși. Educația nu este limitată de societate, de profesori, de părinți. Educația ne-o limităm fiecare. Prin urmare, proiectul ”Pasiunea din tine, dă aripi educației” vrea să te facă pe tine, cel care exiști și ai o menire, căci toți avem, să ți-o descoperi și să faci din pasiune o educație fără limite. Să te autoactualizezi și să vrei să cunoști, să îți depășești condiția actuală, să te dezvolți și să te provoci zilnic spre evoluție.

          Proiectul ”Pasiunea din tine, dă aripi educației”? este pentru fiecare dintre noi, indiferent de rasă, religie, situație materială, orientare sexuală, etc. Toți avem pasiuni, însă uneori poate că avem nevoie de încurajare, poate chiar sprijin, sau chiar un model, de la care să primim acel imbold suficient cât să realizăm că există o pasiune în noi și merităm să o fructificăm.

Ne ajuți aici:  

  • Cei care doriți mai multe detalii despre proiect sau vor să se implice în organizarea lui, mă pot suna la numărul de telefon: 0743686771 (Elena Stroe)
  • Pentru a trimite bani în cont, vă rog ca în momentul în care depuneți banii să scrieți la comentarii: Pasiunea dă aripi.
  • Contul bancar în care puteți să ne sprijiniți este: RO92BRDE080SV99216480800

Azi este despre Mihai Eminescu (nascut la 15 ianuarie 1850, Botoșani – decedat la 15 iunie 1889, București): 128 de ani de când povestea lui continuă să trăiască!

You might also like

ce se naste din pisica…
Read more
Educatia pentru parinti
Read more
Cand n-o sa mai fie
Read more

0 comments

Leave a reply