Ai spune că totul este întâmplător, dar n-am încetat nicio secundă să cred contrariul. Altfel, nu știu dacă îl întâlneam. Sunt atât de multe de spus, însă eu mă rezum să simt. Este cel mai important pentru mine. Sentimentul de iubire. Au fost atâtea încercări că obosisem și credeam că nu voi reuși să îmi găsesc calea, dar, nimic nu este întâmplător!

           Într-o lume în care a fi galant este un lux, iar a fi romantic pare clișeic m-am rătăcit și eu ca mulți alții, însă am avut curaj să dau vălul la o parte din fața ochilor și am descoperit cât de minunată sunt. Și nu, nu e laudă sau fățărnicie. Nu. Este vorba despre descoperirea de sine. Cel mai greu drum pe care l-am parcurs a fost drumul spre sine și m-a costat suficient, dar nu în van.

            Am început să mă iubesc, să mă apreciez, să văd frumusețea pe care o eman, să îmi exprim feminitatea și să am grijă de mine. Am avut un bagaj consistent cu neîncredere, rigiditate, handicapare emoțională și tare preluate din educația primită, însă ceva a fost mai presus de toate acestea: dorința mea de a nu muri anonimă. Mulți ani mi-am spus în gând că nu o să mor anonimă. Lumea o să mă cunoască și o să ajut foarte mulți oameni. Dacă în anul I de facultate îmi era frică de moarte, 4 ani mai târziu acceptam și înțelegeam că e firesc acest proces și că drumul meu nu se termină cu moartea.

            Din fata invizibilă și fără prea multe șanse de reușită mi-am atins toate obiectivele propuse până la 30 de ani. Am muncit, am învățat, am suferit de mi-au sărit capacele, dar nu mă plâng! Azi am lecțiile făcute și am cunoscut oameni extraordinari în călătoria mea. M-am acreditat ca psiholog la 23 de ani, mi-am deschis propriul cabinet de psihologie, deși nu credeam că o să mă pot rupe de munca la stat după aproape 7 ani de zile, mi-am deschis firma NOUSOLARIS SRL pentru a putea avea colaborări, am publicat cartea 26-27  gândidu-mă că multe persoane vor găsi răspunsuri în drumul lor dacă o vor citi, am luat diploma de instructor de fitness și am ajuns la o formă fizică pe care nu am visat-o niciodată și sunt atât de fericită că pot să spun altora deschis și sincer că și eu am avut probleme mari cu greutatea, dar nu am renunțat și azi, sunt ceea ce aleg să fiu.

             Din exterior este foarte ușor să spunem că am reușit pentru că… (și enumerăm diverse motive irelevenate), însă nimeni nu știe câtă muncă, efort, dăruire, nopți nedormite, stres, lipsă de bani, frustrare, formări, ani de învățat, au stat în spate, ca eu să fiu azi, aici. Fiecare avem istoria noastră și nimeni, niciodată nu ne poate face să renunțăm la visurile noastre, atâta vreme cât noi nu renunțăm!

             Liniștea interioară, cunoașterea de sine, educația, înțelepciunea, inteligența sunt menite să ne ajute să ne găsim calea oricât de imposibil ni s-ar părea și să facem acele alegeri care de multă vreme atârnă greu pe umerii noștri și ne trag în jos. Încetează să cauți, încetează să găsești un scop al vieții. Viața însăși e un scop. Ai grijă de tine și astfel ai grijă de însăși viața ta, iar scopul se împlinește.

           Atât de mult m-am bucurat când mi-am cunoscut partenerul de viață, deși nu știam care este drumul nostru. Dintr-o dată regăseam cât de mult apreciam bărbatul galant și mai ales descopeream romantismul. Nu am trasat obiective, nu am făcut planuri, însă totul a venit natural. Ne știam de multă vreme și acum ne regăseam. Fiecare cu povestea lui, dar în aceeași direcție mergeam, cu aceeași iubire și recunoștință în suflet.

              În aceste vremuri este dificil să îți găsești sufletul pereche, pentru că puțini mai cred în acest lucru, iar de vorbit de relații sănătoase este cu atât mai complicat pentru că oamenii au din ce în ce mai mult dificultăți în a asculta, a-și exprima emoțiile, a înțelege emoțiile celuilalt, a fi asertiv. Mai cred că fiecare primim după cum oferim din suflet. Am învățat că ceea ce oferi, primești. Aleg să ofer iubire, inspirație, energie, voie bună, zâmbete, încredere și știu că însăși viața mea este pe același calapod.

              Azi, după 4 ani de mers în tandem cu al meu sortit mă simt extraordinar. La fel ca întâia oară. E un sentiment pe care îl păstrez în suflet pentru totdeauna și știu că fiecare zi aduce ceva nou, dar mai ales ne aduce mereu împreună. Știu. E norocul meu să-l am în viață. Și mai știu că, e norocul lui să mă aibă în viața lui. Să nu renunțați niciodată din a visa la ziua când viața ta va cunoaște viața alături de care va parcurge drumul în această lume. Iubește-te, fă tot ce poți ca să ai grijă de tine (psihic și fizic) și cu siguranță ziua vine.

              Cu toate provocările ce stau să vină am încredere că ceea ce aleg zilnic pentru mine este în armonie cu mine și acest lucru îmi dă liniște. Nu aplec urechea la cei mulți care mă iscodesc, la cei care mă bârfesc, la cei care mă urăsc, la cei care mă invidiază, ci mă rog ca fiecare dintre aceștia să își găsească pacea, liniștea și înțelepciunea. Fiecare avem șansa să fim mai buni ca ieri și să ne dorim să fim mai buni ca azi!

La mulți ani, iubire!

You might also like

Daca vrei sa reusesti
Read more
Noi, intre salut si adio
Read more
Copilul din mediul defavorizat
Read more

0 comments

Leave a reply