Despre mine

Elena Stroe

Iubesc psihologia și sunt pasionată să fiu mediatorul dintre om și el însuși. Sunt munteancă, însă trăiesc în Ardeal din 2005. Sunt răbdătoare, dinamică, perseverentă, activă și îmi place să cunosc povestea dincolo de chipul omului. Însă, cel mai mult iubesc să ghidez oamenii spre rezolvarea problemelor, atât prin intermediul psihologiei, cât și prin intermediul scrisului (articole pe acest site și cartea 26-27)

  În spatele acestor articole pe care le citești este Elena Stroe. Iubesc psihologia, mișcarea, sunt pasionată să descoper modul în care interacționează diverse variabile, dar mai ales să fiu mediatorul dintre om și el însuși. Este fascinant să poți pune ”o cărămidă” la crearea unei educați, să poți ghida omul către o direcție. Sunt dinamică, activă și îmi place să cunosc povestea dincolo de chipul omului. Iubesc să fac mișcare, să am grijă de coprul meu, să călătoresc, să îmi hrănesc sufletul citind și descoperind lucruri noi. Din liceu mi-am descoperit plăcerea de a cunoaște psihologia și omul. Ador comunicarea cu ceilalți și îmi place să studiez relația părinte-copil, dar și părinte-copilul de altădată. Consider că nimic nu este întâmplător și îmi place să fiu în continuă cunoaștere de sine, având grijă de psihicul și corpul meu, în egală măsură. Te invit să mă cunoști:
  1. pe canalul meu de Youtube Stroe Elena, la emisiunea psihologică, „10 minute pentru o viață împlinită”, care abordează teme de interes pentru fiecare;
  2. pe pagina oficială a cărții 26-27;
  3. pe pagina oficială a cabinetului de psihologie Stroe Elena - Cabinet Individual de Psihologie
 
Sunt munteancă, însă trăiesc în Ardeal din 2005.  Sunt psiholog în Colegiul Psihologilor din România, din 2013 (pentru confirmare: cod unic - 15157), scriitor, formator, corector (revizie text) pentru diverite cărți de psihologie (educație parentală), blogger, instructor de fitness și administrator al firmei Nousolaris și al Cabinetului Individual de Psihologie – Elena Stroe. Am lucrat mai bine de 6 ani cu copii, cu vârste între 6 – 12 ani, din medii dezavantaje și familiile acestora și am oferit servicii de consiliere menite să prevină abandonul şi instituţionalizarea copiilor, la Centrul de îngrijire de zi pentru copiii aflați în situații de risc ”Astra”, în cadrul Direcției de Asistență Socială. Am susținut ateliere cu teme precum: dezvoltarea personală, dezvoltarea carierei, relația copil-părinte, dezvoltarea inteligenței emoționale, conștientizarea importanței educației despre carieră și educației sexuale în școli, dezvoltarea deprinderile parentale și teme conexe care au venit în sprjinul părinților în creșterea și educarea copiilor. Am supervizat activitatea studenților practicanți din cadrul Universității Transilvania din Brașov – Facultatea de Psihologie și Științele Educației. Am colaborat cu fundații și asociații în diverse proiecte sociale. Am fost invitată la webinarii despre carieră și orientarea profesională. Sunt autoarea cărții 26-27, publicată la Editura Creator, în 2020, care e inspirată din realitate, despre relații și cunoaștere de sine. Îți mulțumesc că ești aici și sper să îți fie de ajutor ceea ce citești!
De-a lungul timpului am realizat diverse cercetări legate de educație, stima de sine a adolescenților și microviolență, relația romantică a adolescentelor, cercetări ce au analizat legătura dintre diverse variabile de personalitate cu performanța și motivația școlară, de asemenea m-a pasionat modul în care opțiunile de carieră sunt influențate sau nu atunci când știm ce aptitudini, competențe și abilități au adolescenții. Am colaborat cu Fundația ”Prieteni pentru România”. Colaborez de asemenea, cu Fundația Agapedia, în cadrul căreia am lucrat, iar în prezent avem proiecte împreună. Colaborez cu Eurolibris S.R.L. pentru scrierea de prefațe cîrți din domeniul educației parentale și cu Fundația pentru Formare Profesională și Învățământ Preuniversitar prin intermediul căreia susțin cursuri online sau față în față din domeniului psihologiei educațioonale, educație parentală, asistență socială, dezvoltare personală. Am participat la diverse cursuri de fomare cu privire la relația și armonia din cuplu, adolescența, abuzul în rândul copiilor, persoanele cu handicap, persoanele LGBT, etc. Am publicat un articol în Jurnalul Modern Research in Health, Education and Social Sciences. From Evaluation to Intervention from evaluation to intervention - cu articolul ”Managing emotions of specialists who interact with the social services beneficiaries”, care se regăsește și pe WebOfScience (fostul ISI Thomson Reuters).

 

***

Pe acest site veți intra în contact cu informații utile pentru oameni, din prisma psihologiei, cu precădere. Voi aborda diverse subiecte: de la aspecte ce privesc educarea copilului, la teme sau subiecte de discuție care aduc în prim-plan relația, cuplul, dar și relațiile interumane, relațiile cu covârstnici.