Cartea 26-27

By Elena Stroe

          În ultima perioadă pe pagina personală de facebook, dar și pe pagina de facebook 26-27 am menționat despre aceste două numere. Nu întâmplător am pomenit de ele. 26-27 reprezintă darul către Universul meu interior.

          26-27 este titlul unei cărți la care am muncit foarte mult și am lăsat o parte din mine. Este un proiect de suflet pe care nu credeam că îl voi finaliza. Este incredibil să poți să te așezi în fața laptopului și să lași să curgă ceea ce simți, să așterni întâmplări care ți-au schimbat viața, să povestești despre bărbați pentru care ai simțit că merită să îi lași să îți cunoască inima, să spui fără perdea despre chinul de a găsi echilibrul dintre viața profesională și cea personală, despre greșelile asumate și mai ales despre limitările pe care le considerai normale, firești.

           Așa cum am mai menționat, scrierea unei cărți a fost dorința mea de prin adolescență. Am început stângace și firav cu primul blog, intitulat la vremea aceea Totul sau Nimic. Se întâmpla în 2008. Scriam mici articole și uneori povestioare despre un personaj feminin fictiv, Marta. Am continuat să scriu pe acel blog până în 2016, când am considerat că este momentul să trec la altceva și am optat pentru site-ul unde te afli acum: elena-stroe.ro.

          Călătoria mea cu 26-27 a început în anul 2017, mai exact în a 4 a zi din acel an. Cum nimic nu este întâmplător am simțit că vreau să scriu. Îmi propusesem la acea vreme să scriu zilnic despre viața mea. Visam să scriu o carte cu 365 de file, cel puțin, iar fiecare zi să își primească capitolul. O lună și jumătate a durat tot acest avânt. Însă, acest avânt era de fapt, modul meu de a gestiona ceea ce se întâmpla la acea vreme în viața mea. Nu degeaba se spune în terapie uneori, că este bine dacă îți așterni gândurile pe hârtie. Să scriu o lună și jumătate, pentru mine, a fost terapeutic. La acea vreme nu conștientizam acest lucru.

            Anul acesta căutând niște informații despre psihologie, am dat peste folderul CARTEA 26-27. A fost de ajuns să încep să citesc câteva pagini ca să realizez că persoana care a scris acele rânduri nu mai există, ci s-a transformat și a evoluat într-un mod fantastic. Am avut curajul să dau acele rânduri unei prietene foarte bune. Mi-am amintit că își dorea foarte mult să citească în 2017 aceste rânduri, dar nu am avut curaj să i le dau să le citească. Erau intime, parte din mine și consideram că nu pot să le fac publice sub nicio formă. Faptul că ea a fost atât de entuziasmată, ba chiar m-a întrebat de ce nu o public, a generat în mintea mea o dorință să o recitesc complet, nu doar câteva pagini. Recitind redescopeream o tânără care tânjea după iubire, dar care habar nu avea să o atragă în viața ei.

          26-27 este o carte inspirată din realitate. Unii dintre cei care vor citi cartea poate se vor regăsi ca fiind persoane din viața mea la acea vreme și vor identifica numele personajului prin intermediul căruia i-am descris. Alții se vor asocia cu personajele și vor trăi diverse emoții. Limbajul este frust uneori, dar nu deranjant sau forțat.  Este o carte care se citește foarte ușor și repede, o carte de weekend.

          Marta, personajul principal este psiholog, are un frate mai mic, a venit de la sat la oraș pentru a-și clădi viitorul și încearcă din răsputeri să aibă o relație, după ce au trecut câteva luni bune de când a ieșit dintr-o relație de mai bine de 3 ani (aceasta fiind și prima ei relație). Angoasa, frustrarea, dependența afectivă, minciuna, iubirea, consilierea psihologică, supervizarea, educația primită în familie, maturizarea prematură, conservatorismul, disperarea, lipsa încrederii în sine, toleranța, dorința de cunoaștere, autodidacticismul, lipsa validării din partea tatălui, bagajul transgenerațional fac ca viața Martei să fie un cumul de întâmplări, relații toxice, care uneori par a nu se mai termina.

           Scopul cărții 26-27 este acela de a te trezi, a realiza că meriți mai mult și că niciodată să nu spui niciodată. Nimic nu este întâmplător, iar Universul este pregătit să îți ofere mai mult decât ești capabil să primești. Dacă te vei mulțumi cu puțin așa vei considera să crezi că este normal. Dacă vei avea curaj să te trezești, indiferent de cât de dureros sau greu este, vei avea șansa să evoluezi, să te cunoști, să te descoperi, ba chiar să alegi să devii altceva/altcineva mai bun. Un cineva mai iubitor cu sine, care știe care sunt limitările sale, dar mai ales calitățile.

          Lansarea cărții va avea loc anul acesta. Cartea va fi publicată de Editura Creator (fosta Libris). Sper ca la mijlocul lunii octombrie 26-27 să prindă viață și toți cei care doriți să răsfoiți această carte să o puteți achiziționa. Am deschis o listă cu cei care doresc să achiziționeze cartea cu autograf și un mic cadou, înainte de lansarea acesteia. Așadar, dacă doriți să faceți precomandă puteți scrie mesaj privat aici sau pot trimite e-mail pe adresa: sau . Aduc mulțumiri speciale Alinei C., o prietenă dragă care mi-a facilitat accesul către lumea scriitorilor, dar mai ales, mulțumesc prietenului și colegului de breaslă, scriitorului și psihologului, Cătălin Stanciu, despre a cărei activitate puteți găsi mai multe detalii aici!

           Păstrăm legătura pe:

  1. Pagina oficială de Facebook a cărții: 26-27
  2. Pagina de Facebook a cabinetului de psihologie: Elena Stroe-Cabinet Individual de Psihologie
  3. Pagina personală de Facebook: Elena Stroe
  4. Instragram: Elena Stroe
  5. Linkedin: Elena Stroe

Vă mulțumesc pentru toate mesajele de încurajare! Înseamnă enorm pentru mine!

 

You might also like

(Re)Intalnirea cu Clujul
Read more
Femeia si cariera
Read more
Cum sa imi aleg psihologul
Read more
Psihologul (din mine) în societatea românească
Read more
Adiere de primavara
Read more

0 comments

Leave a reply