În vara anului 2015, terminasem masterul de un an, lucram și simțeam nevoia să mai fac ceva, deși mă angrenasem serios în supervizare. Îmi amintesc și acum, când, într-o seară îi sugeramTransilvania Toastmasters Brașov – provocare devenită vis împlinit niște idei pentru lucrarea de licență lui Radu. De aici începând totul. De ce spun asta? Pentru că Radu m-a întrebat simplu, după ce am susținut pledoaria mea despre cum văd eu lucrarea lui de licență: ”Măi Elena, dar de ce nu vii tu la o întâlnire cu niște oameni faini, unde să le vorbești exact așa cum ai făcut mai devreme?” Eu m-am uitat mirată la el și am vrut mai multe detalii. Am aflat că îmi vorbea despre Transilvania Toastmasters Brașov, un club de vorbit în public, în formare, care are nevoie de tineri și oameni care vor să învețe să vorbească în public prin încercare și eroare sau din greșelile altora, într-un mod cât mai constructiv. Mod care, te ajută în viața personală, dar și profesională, fără să forțeze în vreun fel procesul de îmbunătățire al vorbirii în public, mai ales că piața bubuie de ”leadership”, ”dezvoltare personală”, etc.

Inițial am fost scep12465807_888039204626712_3192813060109094824_otică. Voiam să văd ce înseamnă o ședință Transilvania Toastmasters Brașov și apoi să pot spune ce îmi doresc cu privire la înscrierea sau nu în acest Club. Drept urmare, după ce am fost prezentă la câteva întâlniri, mi-am luat inima în dinți și am ținut primul meu discurs structurat în 2 iulie 2015. Emoții, ă-uri din belșug, spațiul nu l-am utilizat deloc, mâinile încrucișate și multă roșeață în obraji. Chiar și așa, a fost momentul în care, chiar mi-am dat seama că pot susține un discurs structurat știind că o echipă de evaluatori sunt atenți la gestică, la gramatică, la ă-urile utilizate, cronometrorul a fost în tandem cu durata discursului meu, iar evaluatorul meu privea pe ansamblu, dar în același timp și specific, discursul pregătit de subsemnata.

Ca să înțelegeți mai bine de ce îmi place mie să îmi petrec timpul de calitate învățând să vorbesc în fața clienților, în fața cunoscuților, în fața beneficiarilor, în fața practicanților, în fața studenților, etc. am rugat câțiva membrii fondatori ai clubului să ne ofere detalii despre ce înseamnă Transilvania Toastmasters Brașov pentru ei. De asemenea, să descoperiți cum a luat naștere acest Club, căci, a fost o naștere mai grea, dar de nota 10!

Ce este Transilvania Toastmasters Brașov?

Ne oferă mai multe detalii Tudor Iacobescu, Director Zonal Pell Amar Cosmetics Romania, membru fondator Transilvania Toastmasters Brașov:

Transilvania Toastmasters Brașov – provocare devenită vis împlinit”Transilvania Toastmasters Brașov a apărut datorită cerinței pieței. Suntem o națiune modernă, în plină dezvoltare, iar setea de cunoaștere și autodepășire, vin în completarea dezvoltării culturale și economice. M-a atras ideea unui Club destinat perfecționării tehnicilor de vorbit în public și abilităților de lider, iar la inițiativa mea, alături de încă 6 membrii fondatori, am adus acest proiect în Brasov. Alături de Olivia Podobea, Loredana Ciubotaru, Patricia Popescu și Cristian Nechifor (toți membrii cu experiență ai Clubului Toastmasters Brașov, în limba engleză), susținuți de Alina Focsa și Cătălin Aniculaesei, am demarat activitatea în noiembrie 2014, iar după mai mult de 50 de ședințe, Clubul a devenit oficial în vara acestui an. 

Echipa se rodează, se mărește, apar sarcinile asumate, însemnând că se mișcă în direcția cea bună. Această metodă voluntară și nonformală de pregătire, reprezintă definiția gândirii lui Einstein care spunea: ”Școala nu a fost niciodată o piedică în calea educației mele”. Datorită faptului că sunt român și vreau să creez ceva valoros pentru țara mea, alături de proiectul descris, în prezent dezvolt o afacere 100% românească în zona Transilvaniei, de care sunt foarte mândru, având câțiva parteneri cu potențial, care vor călca pragul Transilvania Toastmasters Brașov.”

Ce înseamnă Transilvania Toastmasters Brașov pentru membrii acestui Club?

Numele meTransilvania Toastmasters Brașov – provocare devenită vis împlinitu este Florin Zamfir. Sunt fondatorul Editurii Mix și coordonatorul activității acestei edituri specializată în editarea de cărți despre autocunoaștere, spiritualitate, esoterism. De aceea, sunt nevoit să discut constant cu oamenii: în ședințele interne, în întâlnirile cu furnizorii, cu ocazia lansărilor de carte, cu ocazia conferințelor la care particip, în cadrul organizațiilor profesionale din care fac parte, în timpul cursurilor la care particip și, bineînțeles, cu ocazia reuniunilor din familie. 

Beneficiile constatate de mine în urma participării la ședințele Transilvania Toastmasters Brașov constau într-o dezvoltare masivă a abilităților mele de vorbitor în public și de lider. Concret, participând activ în cadrul ședințelor am oportunitatea să: 

  • exersez vorbitul în public;
  • devin conștient de greșelile pe care le fac atunci când vorbesc în public și să primesc sfaturi despre modul în care le pot evita;
  • cunosc oameni interesanți;
  • îmi schimb starea de spirit, deoarece, adesea am constatat că indiferent de starea în care ajung la ședința săptămânală Toastmasters, când plec de acolo mă simt mai bine, sunt mai optimist, inspirat, încrezator;
  • dezvolt prin acțiuni concrete calitățile pe care ar trebui să le aibă un lider: organizare, planificare, control, inspirație, corectitudine, punctualitate, responsabilitate etc.

Mă numesc Mihai Ionescu și sunt inginer IT.  Am un an și jumătate în clubul ToastmasTransilvania Toastmasters Brașov – provocare devenită vis împlinitters Transilvania Brașov, unde, ca ofițer  mă ocup de partea de logistică. Pentru mine ședința săptămânală Toastmasters este modalitatea prin care timpul meu este fructificat la maximum. De ce? Pentru că poți citi multe cărți, poți vedea multe videoclipuri educaționale, poți merge la multe semninarii motivaționale dar nimic nu se compară cu o oră în care poți trece  la acțiune, o oră în care ieși din zona de confort, iți depășești anumite limite și evoluezi garantat! 

Elena, prin ceea ce vei face în noua funcție de ofițer, cu siguranță vei aduce un plus de valoare în cadrul clubului Transilvania Toasmasters Brașov! Multă baftă!

 

Mă numesc DaTransilvania Toastmasters Brașov – provocare devenită vis împlinitniel Ghigea, sunt antreprenor, freelancer, CC (Competent Comunicator) în Toastmasters. Pentru mine, Toastmasters înseamnă în primul rând a doua familie. Mă simt minunat cu colegii mei și învăț de la ei tot ce pot. Aici mi-am făcut prieteni noi, cu care rezonez. M-am înscris în Toastmasters acum aproape 3 ani și nu regret nici un moment această decizie!

În prezent, Daniel este președintele Clubului Transilvania Toastmasters Brașov. Are încredere în fiecare membru și ne-a demonstrat de-a lungul prezenței sale în ședințele săptămânale, că, nu degeaba a fost propus și ales pentru această poziție! Mult succes, Daniel!

Așadar, Transilvania Toasmasters Brașov se adresează tuturor celor care doresc să întâlnească și să trăiască ceea ce colegii mei au menționat anterior. În perioada următoare doresc să încep promovarea acestui club în liceu. Știu că sunt mulți ca tine, cel care citești, elev, student, angajat, șomer, pensionar, care, la un moment dat în viața ta, ai avut emoții când ai vorbit în fața mai multor oameni, ba chiar în fața fetei/băiatului după care ți s-au aprins călcâiele. De asemenea, știu și chiar vreau să susțin potențialul tinerilor, oamenilor, care investesc în latura aceasta: comunicare, dezbatere. Poate că vi se pare pur marketing, dar lăsând prejudecățile la o parte, comunicarea este cel mai important aspect dintre doi oameni când doresc să stabilească o legătură, de orice natură. Și când spun comunicare, nu mă refer strict la cea orală. Chiar și corpul nostru ”vorbește”, transmite mai mult decât o facem pe cale verbală.

Întâlnirile săptămânale sunt construite pe 3 piloni:

  1. secţiunea de discursuri pregătite (membrii îşi pregătesc un discurs conform manualului pe care îl au la dispoziţie),
  2. secţiunea de discursuri improvizate (la care pot participa şi oaspeţii, accesul fiind deschis oricui)
  3. secţiunea de evaluări (în care se acordă feedback pentru toţi cei care au avut un rol în cadrul şedinţei).

Pentru că îmi este greu să vă descriu atmosfera unei întâlniri săptămânale, vă las în compania unor fotografii din arhiva personală a Clubului! Ah, da! Să știți că noi, cei din Club, mergem și în bootcamp-uri, facem și networking după întâlnirile săptămânale, la un ”pahar de vorbă”, mai exact există acea ”social evening”, organizăm petreceri și ne place să creștem frumos! Iar acum, în caz că ești curios/oasă și vrei să ne cunoaștem și personal, îți las datele de contact:

Noi, pe facebook: Transilvania Toastmasters Pagina Oficială Facebook

sau   Transilvania Toastmasters Group – Facebook

Ne găsești la: HUB 1317, Brasov, str. 13 Decembrie nr. 17, 500199 Brasov, Romania

Când: În fiecare vineri de la ora 18:15 la ora 19:30

Telefon (subsemnata): +40 743 686 771

You might also like

Copilul din mediul defavorizat
Read more
Femeia si cariera
Read more
Sfarsit… de 2016
Read more

1 comment

Leave a reply