arta_de_a_fi_un_parinte_bun

             A fi părinte nu este ușor, este chiar o artă. Nu există un manual de funcționare pe care să îl folosească părintele pentru a crește și educa un copil, cum nici copilul nu are un astfel de manual pentru a ști ce anume să păstreze de la părinții săi, în materie de educație și dezvoltare psiho-socio-culturală. Există vreo modalitate prin care să spunem că cineva este un părinte bun? Sunt niște indicatori la care să ne raportăm pentru a putea spune că suntem părinți buni? Sau pur și simplu sunt aspecte care se învață și mai târziu, la vârsta adultă, în funcție de acestea ne influențăm copiii să se comporte?

              Influențează în vreun fel relația dintre un tată și fiica sa, educația fiicei, dar mai ales modul în care își alege partenerii la vârsta adultă? Viața unei fiice este influențată și de mamă, însă cu precădere de tată. În general, o fiică care se simte bine în pielea ei și care este independentă înseamnă că a primit de la tatăl său atât dragoste, cât și respect, însă fără a ignora excesele pe care cele două sentimente le generează: respectul extrem poate fi perceput ca indiferență, iar dragostea excesivă împiedică câștigarea autonomiei. Este bine cunoscută preferința mamelor pentru fii lor. Dar este în avantajul băieților să beneficieze de atâta afecțiune? Nu cumva, din această cauză vor avea de suferit mai târziu? Psihologia contemporană încearcă să găsească explicații la aceste aspecte și oferă posibilitatea de a descoperi laturi ce un părinte poate nu le-a identificat în comportamentul său până în prezent și modul în care acestea se intersectează cu dezvoltarea propriului copil.

              Dacă te interesează mai multe detalii te aștept luni, 20.02.2017, la ora 18:30, la Librăria Cărturești. De ce tocmai Librăria Cărturești? Pentru că aici se va găzdui Săptămâna Psi pentru părinți. Este un eveniment care se susține în 7 județe, inclusiv Brașov. Temele sunt de actualitate și mereu sunt lucruri cu care, atât părintele, cât și copilul din noi se întâlnesc.

0 comments

Leave a reply